Branscherna som drabbats hårdast

Många branscher har drabbats hårt, både direkt av covid-19 och av de restriktioner som införts för att minska smittspridningen.

Det är framför allt tre branscher som har påverkats mycket negativt. Inom hotell- och restaurangbranschen föll omsättningen med 30 procent mellan 2019 och 2020. Samtidigt minskade antalet anställda i branschen med 19 procent.

Inom kultur, nöje och fritid gick omsättningen ned med 19 procent och antalet anställda backade med 16 procent. För branschen uthyrning, fastighetsservice och resetjänster var tappet i omsättning 19 procent och antalet anställda minskade med 8 procent.

Totalt för de undersökta företagen i samtliga branscher, som Skatteverket gjort, har omsättningsminskningen varit 4 procent mellan 2019 och 2020. Nedgången i sysselsättning var ungefär lika stor.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se