Det smarta sättet att undvika kundförluster

Hur ska du veta att den du gör affärer med inte har ekonomiska bekymmer eller i värsta fall är på väg att gå i konkurs? Kolla vilka av dina kunder som fått betalningsförelägganden!

Ingen vill göra kundförluster. Men ibland händer det, och nästan alltid kommer man på sig i efterhand med att det skulle ha gått att undvika. Bara man varit lite mer noggrann.

Företag går inte i konkurs av en slump. Ofta finns signaler långt i förväg som visat att man ska vara försiktig. En av de allra viktigaste är när en befintlig partner eller kund får ett betalningsföreläggande från Kronofogdemyndigheten. Särskilt om det rör sig om ett större belopp.

Ett utslag om betalningsföreläggande är en allvarlig signal om att allt inte är OK, att företaget med stor sannolikhet har svåra ekonomiska bekymmer som i förlängningen kan leda fram till en konkurs. Detta gäller givetvis inte bara för dina befintliga samarbetspartners utan i högsta grad också för nya kunder.

Därför är det alltid ett klokt beslut att ta en fullständig kreditupplysning för att vara säker på att den man ska göra affärer med är kreditvärdig.

 

Varför är då ett betalningsföreläggande så allvarligt?

Enkelt förklarat är betalningsföreläggande något som alla företag försöker undvika i det längsta. Med ett betalningsföreläggande i bagaget kan det exempelvis bli mycket svårt att få banklån, behålla en checkkredit, teckna leasingavtal eller teckna nya avtal med uppdragsgivare.

Som kund till oss på Syna har du kontinuerligt tillgång till den allra senaste informationen om vilka företag som har betalningsförelägganden. Du kan söka upp ett företag och kolla, eller skapa en bevakning som skickar notiser när det händer något. Det gör att du i god tid hinner reagera och vidta åtgärder. Till exempel att kräva förskotts- eller delbetalning.

Eller så väljer du helt enkelt att avsluta samarbetet för att i stället ägna all tid och kraft åt de kunder, nya eller befintliga, som är goda betalare.

 

Kolla här om någon av dina kunder har betalningsförelägganden!

 

Klicka här för större bild

 

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se