Fortsatt positiv utveckling i svensk ekonomi

SCB Fortsatt positiv utveckling i svensk ekonomi

Sveriges ekonomi fortsatte att växa andra kvartalet i år. Det var framförallt ökade investeringar som drog upp BNP.

Efter den historiskt stora nedgången andra kvartalet förra året har BNP ökat varje kvartal sedan dess. I juli fortsatte den positiva trenden när BNP-indikatorn steg för tredje månaden i följd. Det framgår i SCB:s tidskrift Sveriges ekonomi – statistiskt perspektiv.

Hushållens konsumtion ökade i juli och bidrog till uppgången i BNP-indikatorn. ”En upptrappad vaccinationstakt under våren har fått hushållen att öka sin konsumtion och bidragit till fler hotell- och restaurangbesök” säger Maria Schoultz, nationalekonom på SCB.

Läs mer på SCB.se

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se