Här är kommunerna där näringslivet växer bäst

Här är kommunerna som vinner Bästa Tillväxt 2019

Sedan 2007 delar vi på Syna ut priset Bästa Tillväxt, och vinnarna 2019 är nu utsedda. En kommun i varje län får den åtråvärda utmärkelsen.

I år finns flera kommuner som regelmässigt brukar placera sig i topp. Till exempel Gnosjö, Timrå och Piteå, med tung basindustri och många tillverkande företag. Men här finns också bubblare som Grums, Malung-Sälen och Tingsryd med, där framtidstron är stark och där näringslivet går på högvarv.

– Enligt de näringslivschefer vi talat med har många kommuner hittills inte märkt av den lågkonjunktur som allt fler talar om ska vara på väg, säger Harald Stjerna, partner på Syna. Orderböckerna är i många fall fortsatt välfyllda, investeringsviljan i ny produktionskapacitet är god och företagen har ett fortsatt stort behov av att nyanställa.Det här är givetvis positiva signaler som lovar gott inför 2020.

 

Här hittar du listan på alla kommunernas placeringar 

 

Bästa Tillväxt mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra. Det innebär att Bästa Tillväxt bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta bygger på personliga åsikter.

Här kan du läsa mer om Bästa Tillväxt och de kriterier som mäts

 

Här kan du läsa mer om vinnarna i respektive län:

Blekinge län – Olofström

Dalarnas län – Malung-Sälen

Gävleborgs län – Ovanåker

Hallands län – Hylte

Jämtlands län – Strömsund

Jönköpings län – Gnosjö

Kalmar län – Mönsterås

Kronobergs län – Tingsryd

Norrbottens län – Piteå

Skåne län – Bromölla

Stockholms län – Botkyrka

Södermanlands län – Vingåker

Uppsala län – Tierp

Värmlands län – Grums

Västerbottens län – Vännäs

Västernorrlands län – Timrå

Västmanlands län – Norberg

Västra Götalands län – Vårgårda

Örebro län – Degerfors

Östergötlands län – Mjölby

 

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se