Konkurserna i Sverige minskar både på kort och lång sikt

Konkurserna fortsätter att minska i Sverige. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Antalet konkurser fortsätter att minska i Sverige. På riksnivå var minskningen 22 procent jämfört med maj för ett år sedan.

I de tre ekonomiskt och sysselsättningsmässigt viktiga storstadsregionerna – Stockholms län, Västra Götalands län och Skåne län – var motsvarande siffror minus 10 procent i Stockholms län, minus 21 procent i Västra Götaland och minus 12 procent i Skåne. Hittills i år har 2 436 företag försatts i konkurs i Sverige jämfört med 3 163 under samman period förra året, alltså en minskning med 23 procent.

– Det kan tyckas märkligt, men uppenbarligen har flera av de stödåtgärder som satts in haft effekt, säger Harald Stjerna, partner på Syna. Samtidigt ska man komma ihåg att många företag haft och fortfarande har det kämpigt, särskilt små och medelstora företag i utsatta branscher som exempelvis restauranger, hotell och företag inom transportsektorn och i den fysiska handeln.

Se statistik i ditt län, din kommun och ort:
https://kreditrapporten.se/konkurser-maj-2021

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se